Chifteluțe călugărești din legume
Ingrediente:
- 2 morcovi;
- 1 ceapă;
- 1 țelină mică;
- 2 cartofi;
- 1 lingură de pătrunjel tocat;
- 7 căței de usturoi;
- 250ml de untdelemn;
- 2 linguri de făină;
- 1 cutie de ciuperci;
- 1 lingură de mărar;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:Se
curăță ceapa, morcovii, țelina și cartofii, se spală și se dau prin
răzătoare, se pun într-un vas, se adaugă sare, piper, usturoiul tăiat
mărunt, mărarul, pătrunjelul, ciupercile, 2 linguri de făină, 1 lingură
de untdelemn și se amestecă. Se pune untdelemnul rămas în tigaie și,
cand s-a încins, se ia cu lingura din compoziție și se pune în
untdelemnul încins. Chifteluțele astfel formate se rumenesc pe ambele
părți și se scot pe un platou. Se pot servi și calde, și reci. Dacă nu
este post, în loc de făină se pot pune 1-2 ouă în compoziție și atunci
chifteluțele se dau prin puțină făină înainte de a fi puse la prăjit. Se
pot consuma cu o salată de crudități sau doar cu o frunză de busuioc și
puțin untdelemn de măsline, după gust.