Ciorba de usturoi:Ingrediente: 1 capatana usturoi, 2 cepe, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 150 ml ulei, 3 linguri otet, 1 legatura leustean, sare, piper.
Preparare: se curata usturoiul, iar 4 dintre cateii de usturoi se rumenesc in ulei, restul se piseaza.
Zarzavatul se curata, se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l de apa pentru cca. 35-40 de minute. Se adauga usturoiul pisat, uleiul si se mai fierbe 10 minute. Se acreste cu otet, se potriveste de sare si piper si se serveste ciorba de usturoi cu leustean tocat deasupra.
Preparare: se curata usturoiul, iar 4 dintre cateii de usturoi se rumenesc in ulei, restul se piseaza.
Zarzavatul se curata, se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l de apa pentru cca. 35-40 de minute. Se adauga usturoiul pisat, uleiul si se mai fierbe 10 minute. Se acreste cu otet, se potriveste de sare si piper si se serveste ciorba de usturoi cu leustean tocat deasupra.