![]() |
ciorba fasole verde |
Ingrediente:
- 300 g fasole verde
- 2 legaturi de ceapa verde
- 4 rosii mijlocii
- 2 ardei grasi medii
- 1 lingura ulei
- 500 ml bors proaspat
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- sare si piper dupa gust
- patrunjel
- 2 legaturi de ceapa verde
- 4 rosii mijlocii
- 2 ardei grasi medii
- 1 lingura ulei
- 500 ml bors proaspat
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- sare si piper dupa gust
- patrunjel
Preparare:
Se spala ardeii, se curata de seminte si se taie patratele;Se curata ceapa, se spala si se taie rondele mici;
Se spala fasolea, se rup varfurile si se taie segmente mici;
Se pune o oala pe foc cu 2 litri de apa rece, la primul clocot se adauga legumele taiate;
Se decojesc rosiile, se taie cubulete si se adauga in fiertura dupa 10 minute din momentul fierberii, se mai lasa 15 minute pe foc;
Se adauga borsul strecurat si se mai lasa 2-3 clocote;
Se ia vasul de pe foc, se toarna uleiul, se potriveste de sare si piper si se presara verdeata tocata marunt.
Pofta buna!