ROgift.ro-magazin de cadouri

Cataplasme cu argila

Se prepara pasta de argila astfel: intr-un vas de sticla, de lemn sau de ceramica se amesteca argila cu apa calduta si eventual cu cantitati mici de uleiuri, tincturi sau macerate de plante (care sporesc eficienta) pina se obtine o pasta densa. Se pun cataplasme pe zonele afectate, putin mai mari decit suprafata respectiva. Cataplasmele se aplica: reci (pe regiuni inflamate sau pe partea de jos a abdomenului) , reinoindu-se pe masura ce se incalzesc; caldute pe regiunea hepatica, pe rinichi, pe vezica, pe oase. Afectiunile cardiace, contuziile, varicele se trateaza, cel putin la inceput, prin comprese si mai apoi prin cataplasme.Femeile nu vor aplica argila in timpul ciclului.

Related Posts:

  • Ardei umpluti cu orez10 ardei,2 linguri pasta de bulion,1 pahar orez,3 pahare apa,200 gr ulei,2 legaturi marar,1 legatura patrunjel,1 legatura telina,1 varf de cutit piper macinat,1 morcov,1 lingura faina,1 varf cutit boia dulce de ardei,5 cepe,2… Read More
  • Ciorba de fasole cu tarhon500 gr boabe de fasole,1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu,1 legatura de patrunjel,1 legatura tarhon,2 linguri de faina,3 linguri ulei,otet,sare,3 kg apa.Fasolea se alege,se spala si se lasa in apa din ajun.Se fierbe in 3 … Read More
  • Iahnie de fasole boabe500 gr fasole boabe,5 cepe,100 gr ulei,2 linguri pasta de tomate,1 capatana de usturoi,1 legatura de patrunjel,sare.Fasolea se pune in apa cu o zi inainte,se fierbe in 3 ape.De fiecare data apa in care a fiert se inlocuieste … Read More
  • Pilaf de prune500 gr prune uscate,300 gr orez,200 gr ulei,sare.Prunele se inmoaie in apa calduta o jumatate de ora.Se spala,se pun la fiert in apa rece.Se caleste orezul in ulei,se pun 900 gr zeama in care au fiert prunele,sare.Se adauga p… Read More
  • Mancare de fasole verde1 kg fasole,5 cepe,500 gr rosii sau 4 linguri pasta de tomate,200 gr ulei,4 legaturi verdeata(2 legaturi patrunjel,2 legaturi marar),sare,2 linguri faina.Ceapa se curata,se taie si se pune cu sare,ulei si apa sa fiarba pana s… Read More