ROgift.ro-magazin de cadouri

Supa portugheza cu peste

700 gr rosii, 8 felii de paine, 100 gr ulei, sare, piper boabe, 300 gr cartofi, 1 legatura patrunjel, 1 kg peste, 4 l apa.
Cartofii si rosiile se curata de coaja, se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare si piper. Dupa ce cartofii si rosiile au fiert, se trec prin sita si se adauga din nou in oala in care au fiert. Curatam, spalam si taiem
in bucati pestele. Il punem in oala la fiert, impreuna cu pireul de rosii si cartofi. Potrivim de sare. Feliile de paine se taie in sferturi si se


rumenesc in ulei. Cand sunt gata se aseaza pe fundul castronului pentru supa sau direct in farfuriile din care e servita supa. Cand pestele este fiert, supa se toarna peste feliile de paine prajita si se presara verdeata tocata marunt, punandu-se in farfurii si peste fiert.