ROgift.ro-magazin de cadouri

Zacusca cu peste

1 kg peste, 500 gr morcovi, 200 gr ceapa, 200 gr mazare, 500 gr arpagic, 200 gr masline, 500 gr castraveti acri, 300 gr ulei, 100 gr bulion, 400 gr vin, 20 boabe piper, 20 boabe ienibahar, 4 foi de dafin, samanta de marar.
Se curata, se spala, se taie pestele in felii, in care se prajesc intr-o cratita cu ulei bine incins. In uleiul in care s-a prajit pestele, se pun morcovi taiati fiedea, care de asemenea se prajesc foarte putin. Dupa morcovi se
prajeste ceapa taiata subtire, pana capata culoarea aurie, apoi se stinge cu bulion, zeama de peste in care s-a adaugat si piper. Se rastoarna acest sos intr-o tava  impreuna cu morcovii, se adauga mazare,


masline, arpagic inabusit si castraveciori acri taiati, care de asemenea se inabuse mai intai.
Se amesteca usor, se potriveste de sare si piper la nevoi, adaugandu-se vin. Se aranjeaza pestele in tava si se da la cuptor, unde se lasa pana da in fiert si se rumeneste. Este mai gustos a se servi a doua zi.