ROgift.ro-magazin de cadouri

Zacusca cu peste

1 kg peste, 500 gr morcovi, 200 gr ceapa, 200 gr mazare, 500 gr arpagic, 200 gr masline, 500 gr castraveti acri, 300 gr ulei, 100 gr bulion, 400 gr vin, 20 boabe piper, 20 boabe ienibahar, 4 foi de dafin, samanta de marar.
Se curata, se spala, se taie pestele in felii, in care se prajesc intr-o cratita cu ulei bine incins. In uleiul in care s-a prajit pestele, se pun morcovi taiati fiedea, care de asemenea se prajesc foarte putin. Dupa morcovi se
prajeste ceapa taiata subtire, pana capata culoarea aurie, apoi se stinge cu bulion, zeama de peste in care s-a adaugat si piper. Se rastoarna acest sos intr-o tava  impreuna cu morcovii, se adauga mazare,


masline, arpagic inabusit si castraveciori acri taiati, care de asemenea se inabuse mai intai.
Se amesteca usor, se potriveste de sare si piper la nevoi, adaugandu-se vin. Se aranjeaza pestele in tava si se da la cuptor, unde se lasa pana da in fiert si se rumeneste. Este mai gustos a se servi a doua zi.

Related Posts:

  • Sirop de fragi Cantitati: 1 l suc de fragi, 1 kg zahar. Preparare: Fragii proaspat recoltati si zdrobiti se storc bine printr-un tifon si se lasa 2-3 ore sa se aseze, apoi se scurge. La fiecare litru de zeama se adauga cate 1 kg zahar. Se … Read More
  • Supa bulgareasca500 gr cartofi, 2 cepe, 100 gr ulei, piper macinat, sare, 1 morcov, 3 litri apa,1 legatura patrunjel.Cepele se curata, se taie marunt sau se da prin rozatoare mare si se inabuse in ulei.Se sting cu 3 litri de apa, apoi se ada… Read More
  • Supa crema de orez250 gr orez, 100 gr ulei, 50 gr faina, 1/2 lamaie, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, sare. Se alege orezul, se spala si se fierbe in apa. Cand orezul a inflorit, se trece prin sita. Se incalzeste uleiul, se pune faina s… Read More
  • Piftie de crap1 kg crap, 500 gr ceapa, 1 pastarnac, 20 boabe piper, 20 boabe ienibahar, 10 catei mari de usturoi, 2 buc. foi de dafin, sare, lamaie, 1 morcov.Se fierbe ceapa alba taiata felii in 4 kg apa. Dupa ce a fiert ceapa, se strecoar… Read More
  • Taitei cu varzaTaiteii se cumpara din comert(Paste fainoase fara ou) sau:500 gr faina, 150 gr faina ,sare,apa cat cuprinde.Formam o coca pe care o intindem cat mai subtire cu ajutorul unei vergele si o lasam sa se usuce.Apoi o rulam cu grij… Read More