ROgift.ro-magazin de cadouri

Prajitura cu dovleac

250 gr dovleac crud ras, 150 gr nuci pisate, 50 gr ulei, 250 gr faina, 150 gr zahar pudra, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lamaie.
Se freaca uleiul cu zaharul, faina. Se adauga nucile si dovleacul. Se amesteca. Se pune bicarbonatul de sodiu
stins cu zeama de lamaie si coaja rasa de la lamaie. Se aseaza compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se da la cuptor. Cand se scoate, se presara cu zahar pudra si se taie patrate.

Related Posts:

  • Mere si pere coapte la cuptor500 gr mere,  500 gr pere, 20 gr (4 lingurite) zahar, coaja de la o lamaie.Merele si perele se spala bine, se scobesc putin cu o lingurita si se umple cu zahar amestecat cu coaja de lamaie rasa. Se aseaza intr-o cra… Read More
  • Tarta cu fructe250 gr faina, 150 gr ulei, 100 gr zahar pudra, sare, fructe, de sezon, jeleu de fructe.Se face un aluat din faina, ulei, zahar, adaugandu-se un praf de sare. Se unge o forma rotunda cu ulei. Se aseaza coca pastrandu-se putina… Read More
  • Baclava turceascaSe pot folosi  paste fainoase fara ou din  comert sau facem un aluat de strudel: 1 kg de faina, 500 gr ulei, 2 linguri otet, 1 lingurita sare, 2 pahare de apa calda, 1 lingurita bicarbonat de sodiu.Pentru sirop: 500… Read More
  • Clatite cu mereAluat: 500 gr faina, 100 gr apa, 200 gr ulei, un varf cutit de sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu.Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus. Bicarbonatul se stinge cu ulei sau cu otet. Le coacem pe ambele parti in t… Read More
  • Cozonac1 kg faina, 300 gr zahar, 250 gr ulei, sare, apa, 50 gr drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie, sofran.Se pune drojdia in apa calduta, iar dupa dizolvare se pune in faina putina si se amesteca. Se lasa 3 ore la loc cald. Se … Read More