ROgift.ro-magazin de cadouri

Compot de mere ca salata

10 mere, 1 l vin alb, scortisoara, 6 linguri zahar, cuisoare.
Curatam merele de coaja, le taiem in doua pe fiecare si le scobim de
samburi. Fierbem vinul cu zahar, scortisoara, cuisoare. Dupa ce au fiert
putin punem si merele. Acoperim vasul si lasam sa fiarba incet. Dupa ce
merele sunt fierte le luam de pe foc si le punem bucata langa bucata pe
farfurie sau in cupa, dar in asa fel ca sa nu le stricam. Zeama in care au
fiert o strecuram peste mere si le servim reci.

Related Posts:

  • Galuste cu prune6 linguri ulei,4 pahare apa,5 pahare faina,40 buc. prune,6 linguri pesmet,150 gr zahar,sareSe fierbe apa,sarea si uleiul.Se adauga faina,se amesteca si apoi se iau de pe foc.Se framanta o coca din care se formeaza circa 40 de… Read More
  • Orez cu fructe600 ml apa, 200 gr orez, 100 gr zahar, sare, 3 plicuri zahar vanilat, esenta de rom, 50 gr zahar Se spala orezul si se pune la fiert in apa clocotita.Se pune zaharul.Dupa 15 minute se adauga zaharul vanilat.Cand orezul este … Read More
  • Compot de mere ca salata10 mere, 1 l vin alb, scortisoara, 6 linguri zahar, cuisoare.Curatam merele de coaja, le taiem in doua pe fiecare si le scobim desamburi. Fierbem vinul cu zahar, scortisoara, cuisoare. Dupa ce au fiertputin punem si merele. A… Read More
  • Ciorba de fasole cu tarhon500 gr boabe de fasole,1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu,1 legatura de patrunjel,1 legatura tarhon,2 linguri de faina,3 linguri ulei,otet,sare,3 kg apa.Fasolea se alege,se spala si se lasa in apa din ajun.Se fierbe in 3 … Read More
  • Iahnie de cartofi1 kg cartofi, 5 rosii sau 4 linguri bulion, sare, 2 legaturi patrunjel, 2 legaturi marar, 200 gr ulei, 5 cepe.Ceapa se curata, se taie felii si se inabuse in ulei. Se adauga cartofii curatati si taiati sferturi, sare, verdeat… Read More