ROgift.ro-magazin de cadouri

Bors moldovenesc cu fasole boabe si peste

1 kg peste, 400 gr fasole boabe, 200 gr morcovi si albitura, 3 buc. ceapa, 150 gr telina, 8 catei de usturoi, 2 fire cimbru, 1 legatura leustean, 1 litru bors, 100 ml ulei, sare dupa gust.
Fasolea se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se pune la inmuiat din ajun. Se fierbe in apa clocotita. Dupa 2-3 clocote se strecoara si se pune in apa clocotita. Se procedeaza asa de trei ori. Dupa ce
a treia oara se introduce zarzavatul curatat, spalat si taiat in fasii subtiri (julien) ceapa taiata marunt, usturoiul si cimbrul. Dupa ce au fiert se toarna borsul care a fiert separat. Se sareaza. Se adauga uleiul,


pestele curatat, spalat si taiat bucati. Cand pestele e fiert si servim, presaram verdeata tocata marunt.