ROgift.ro-magazin de cadouri

Sirop de petale de trandafir

Se recolteaza trandafirii bine infloriti, intens colorati si parfumati. Se separa petalele.
Cantitati: 200 g petale, 1 l apa, 1,5 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie.
Preparare: La cele 200 g petale se adauga 1 l apa si se da in clocot 2-3 minute. Se lasa 24 ore pentru racit timp in care se extrage culoarea si aroma petalelor. Se scurge printr-un tifon lichidul obtinut. La un 1 l lichid se adauga zaharul si se fierb, mai intai la foc moale pana se dizolva, apoi se fierbe 15-20 minute la foc iute. Cu 5 minute inainte de
terminarea fierberii se adauga zeama de la 1/2 lamaie. Daca petalele nu au fost prea colorate, iar siropul este decolorat se poate imbunatatii culoarea adaugand, o data cu zeama de lamaie si un pahar de suc


de cirese negre sau mure, afine. Se obtine un sirop intens colorat si cu aroma specifica trandafirului.