ROgift.ro-magazin de cadouri

Melcisori

500 gr faina, 20 gr drojdie de bere, o lingurita sare,apa cat cuprinde, pentru a face o coca moale, 200 gr ulei, 500 gr nuca  pisata, 200 gr zahar, coaja de portocala.
Pentru sirop : 200 gr zahar, 1/2 pahar apa, 1 lingura zeama de lamaie, zahar vanilat, 100 gr ulei.
Se poate framanta o coca mai tare care dupa ce a crescut se intinde cu sucitorul o foaie groasa de1/2 cm, se stropeste cu ulei incalzit, se presara cu nuca pisata amestecata cu zahar si coaja de portocale.
Se ruleaza strans si se taie bucati cam de 4 cm. Se aseaza cu taietura in jos in tava unsa si se lasa sa creasca. Inainte de a se da la cuptor se ung cu apa. Se coc la foc potrivit.


Se insiropeaza cu un sirop fierbinte si se aseaza la cuptor, lasandu-se la cuptor pana ce absoarbe tot siropul. Se presara nuca pisata. Se deslipesc bucatile si se servesc.

Related Posts:

  • Bors de sfecla3 sfecle, 3 cartofi, 3 cepe, 3 legaturi patrunjel, 1 lingurita cimbru, sare.Sfecla se curata, se spala, se taie firi subtiri.Se pune sare si se lasa sa stea 10 minute ca sa lase zeama. Se stoarce, se pune la fiert. Cand sunt … Read More
  • Ciorba de cartofi1 kg cartofi,3 cepe,1 legatura patrunjel,1 legatura marar,3 rosii sau 2 linguri pasta de tomate,3 ardei sau piper.Se curata si se spala cartofii.Se taie bucati si se pune sa fiarba cu apa rece(4l de apa)si cu ceapa taiata mar… Read More
  • Melcisori500 gr faina, 20 gr drojdie de bere, o lingurita sare,apa cat cuprinde, pentru a face o coca moale, 200 gr ulei, 500 gr nuca  pisata, 200 gr zahar, coaja de portocala. Pentru sirop : 200 gr zahar, 1/2 pahar apa, 1 l… Read More
  • Taitei cu varzaTaiteii se cumpara din comert(Paste fainoase fara ou) sau:500 gr faina, 150 gr faina ,sare,apa cat cuprinde.Formam o coca pe care o intindem cat mai subtire cu ajutorul unei vergele si o lasam sa se usuce.Apoi o rulam cu grij… Read More
  • Ciorba de fasole verde cu peste700 gr fasole verde, 100 gr ceapa, 100 ml ulei, 250 gr faina, 50 gr bulion, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 150 gr rosii, otet, sare, 1 kg peste.Ceapa se toaca marunt si se lasa sa fiarba in apa 30 de minute. Fasolea … Read More