ROgift.ro-magazin de cadouri

Melcisori

500 gr faina, 20 gr drojdie de bere, o lingurita sare,apa cat cuprinde, pentru a face o coca moale, 200 gr ulei, 500 gr nuca  pisata, 200 gr zahar, coaja de portocala.
Pentru sirop : 200 gr zahar, 1/2 pahar apa, 1 lingura zeama de lamaie, zahar vanilat, 100 gr ulei.
Se poate framanta o coca mai tare care dupa ce a crescut se intinde cu sucitorul o foaie groasa de1/2 cm, se stropeste cu ulei incalzit, se presara cu nuca pisata amestecata cu zahar si coaja de portocale.
Se ruleaza strans si se taie bucati cam de 4 cm. Se aseaza cu taietura in jos in tava unsa si se lasa sa creasca. Inainte de a se da la cuptor se ung cu apa. Se coc la foc potrivit.


Se insiropeaza cu un sirop fierbinte si se aseaza la cuptor, lasandu-se la cuptor pana ce absoarbe tot siropul. Se presara nuca pisata. Se deslipesc bucatile si se servesc.