ROgift.ro-magazin de cadouri

Crap pescaresc

1 kg crap, 200 gr ceapa, 200 gr morcovi, 200 gr gulii, 2 ardei, 1 fir de cimbru, 1 capatana usturoi, 5 rosii mici, 3 linguri pasta de tomate, 300 gr vin alb, piper boabe, sare.
Crapul se curata, se spala, se taie felii si se sareaza. Se pune intr-o tava cu ulei. Se adauga usturoi taiat marunt, ardeii taiati felii, piper, cimbru. Pestele se unge cu ulei. Se da tava la cuptor incins si cand pestele s-a
rumenit se pune deasupra fiecarei felii de peste cate o jumatate de rosie. Se lasa la cuptor pana se rumenesc rosiile. Intre timp se prepara urmatorul sos: se rumenesc in ulei ceapa si morcovii.


Se sting cu vin. Se lasa sa dea in fiert, se toarna sosul peste peste si se mai lasa in cuptor sa mai dea un clocot.