ROgift.ro-magazin de cadouri

Somn prajit

1 kg peste, 250 gr ulei, 100 gr faina. Sosul : 4 cepe, 150 gr ulei, 1 lingura faina, 1 capatana de usturoi, 1 lingura bulion, sare.
Curatam si spalam somnul si il taiem de-a curmezisul in felii ca un deget de groase pe care le saram bine. Punem intr-o tava sa se infierbanta uleiul in care prajim bucatile de peste pe care intai le-am dat prin faina.
 In sosiera punem un sos ostropel.


Pentru sos se taie ceapa felii, se inabuse in ulei, se adauga sare, usturoiul taiat fin, faina si se stinge cu apa. Cine vrea adauga bulion sau zeama de rosii. Se poate adauga si ceapa.

Related Posts:

  • Salata de varza rosie1 buc. varza rosie, 50 gr otet, 100 gr ulei, 1 legatura patrunjel, 1 lingura zahar pisat, sare.Taiem o capatana de varza mare, subtire ca taiteii, o punem intr-un castron, o saram si o lasam sa stea 30 de minute, apoi o stoar… Read More
  • Salata de varza alba dulce1 varza alba, 3 linguri ulei, 1 lingura otet, sare, piper.Se alege o varza indesata si cu foile subtiri.Se desface fiecare foaie si se scoate partea groasa.Se suprapun mai multe.Se ruleaza, se taie ca taieteii.Se amesteca cu … Read More
  • Somn prajit1 kg peste, 250 gr ulei, 100 gr faina. Sosul : 4 cepe, 150 gr ulei, 1 lingura faina, 1 capatana de usturoi, 1 lingura bulion, sare.Curatam si spalam somnul si il taiem de-a curmezisul in felii ca un deget de groase pe care le… Read More
  • Salata de dovleci5 dovlecei, 4-5 catei de usturoi, 1 legatura de marar, 1 legatura patrunjel, sare, piper(dupa gust), 1 lingurita de otet, 2 linguri de ulei. Se fierb dovleceii in apa clocotita cu sare, in vas descoperit. Se taie felii. Se am… Read More
  • Supa crema de orez250 gr orez, 100 gr ulei, 50 gr faina, 1/2 lamaie, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, sare. Se alege orezul, se spala si se fierbe in apa. Cand orezul a inflorit, se trece prin sita. Se incalzeste uleiul, se pune faina s… Read More