ROgift.ro-magazin de cadouri

Mancare de cartofi cu masline

1 kg de cartofi,200 gr ulei,5 cepe,3 linguri faina,2 legaturi marar,1 legatura patrunjel,1 legatura telina,1 varf de cutit boia dulce de ardei,5 ardei,sare,piper,200 gr masline.
Se curata,se spala cartofii si se taie in sferturi.Separat se taie ceapa marunt,se rumeneste in ulei.Se adauga boiaua de ardei.Se adauga si faina diluata in apa,amestecandu-se mereu sa nu se faca cocoloase.Se mai toarna putina apa rece,amestecand.Se pun cartofii taiati.
Se fierb inabusit,picurand din cand in cand apa fierbinte.Maslinele se fierb sau se desareaza tinandu-se doua ore in apa calda.


Se adauga la cartofi.Se fierb 30 de minute.Dupa gust se poate pune bulion sau pasta de tomate si ardei taiati bucati.Cand mancarea a scazut se potriveste de sare si piper,adaugandu-se verdeata tocata marunt.

Related Posts:

  • Supa de chimen3 kg apa,2 morcovi ,1 buc patrunjel,2 cepe,1 legatura patrunjel,100 gr gulii,2 linguri faina,3 linguri ulei, 1 lingurita chimen, 1 franzela,sare.Curatam,spalam morcovii,patrunjelul,ceapa si guliile. Le fierbem in apa cu sare.… Read More
  • Salata de bureti sau ciuperci800 gr bureti sau ciuperci, sau 1/2 pahar otet, piper boabe, 4 foi de dafin, 4 linguri ulei, 2 legaturi marar. Buretii sau ciupercile se spala bine si se fierb 15 minute in apa cu otet, sare, piper si foi de dafin. Apoi se da… Read More
  • Mancare de fasole verde1 kg fasole,5 cepe,500 gr rosii sau 4 linguri pasta de tomate,200 gr ulei,4 legaturi verdeata(2 legaturi patrunjel,2 legaturi marar),sare,2 linguri faina.Ceapa se curata,se taie si se pune cu sare,ulei si apa sa fiarba pana s… Read More
  • Mancare de cartofi cu masline1 kg de cartofi,200 gr ulei,5 cepe,3 linguri faina,2 legaturi marar,1 legatura patrunjel,1 legatura telina,1 varf de cutit boia dulce de ardei,5 ardei,sare,piper,200 gr masline.Se curata,se spala cartofii si se taie in sfertu… Read More
  • Cartofi cu sos de rosii500 gr cartofi,200 gr ulei,3 linguri faina,3 linguri bulion sau pasta de tomate,sare,piper,1 legatura patrunjel,1 legatura marar,3 cepe,zahar dupa gust,3 foi de dafin,2 lingurite de zahar.Cartofii se spala si se fierb in coaj… Read More