ROgift.ro-magazin de cadouri

Supa crema de morcovi, cu chili, smintina, coriandru si ghimbir

Supa lacto-vegetariana
Caliti, direct in oala de supa, acoperita cu capacul, 2 cepe tocate pestisor, impreuna cu 2 foi de dafin, 1 lingurita de unt si 2 linguri de ulei de masline, la foc foarte mic, timp de 15 minute. Adaugati 1 mina de telina tocata zaruri, 6 morcovi taiati rondele si 2 l de apa sau supa de legume. Dupa 10 de minute, adaugati 2 catei de usturoi, 2 cuisoare, 1 lingurita de ghimbir ras, 1 jumatate de lingurita cu nucsoara si 1 chili zdrobit. Continuati fierberea inca 15 minute, sau pina ce morcovul se poate pasa usor, fara a-si pierde, insa, culoarea. Dati la o parte, pasati supa, finisati cu 1 ceasca de smintina dulce (smintina proaspata, nefermentata), sare marina si boabe de piper negru si rosu proaspat risnite. Luati supa de pe foc, adaugati-i citeva picaturi de lamaie, garnisiti cu smintina dulce si frunze de coriandru proaspat.
Pofta buna!