ROgift.ro-magazin de cadouri

Pasteta de peste

1,5 kg de peste, 1 franzeluta, 500 gr peste pentru tocatura, 1 legatura patrunjel, sare, piper.
Pentru aluat: 300 gr faina, 150 gr ulei, sare
Dupa ce am curatat si spalat pestele, il taiem in mai multe bucati, ii scoatem toate oasele si-l impanam cu sardele curatate si spalate. Radem (curatam) franzela de coaja, o punem in apa, o stoarcem bine si-i adaugam o lingura de ulei (de preferinta din cutiile de conserve de peste in ulei), tocatura de peste obtinuta
prin fierbere, curatire de oase si data carnea de peste prin masina de tocat, frunze de patrunjel tocate, piper si sare. Le amestecam bine si le subtiem cu vin alb. Facem un aluat din faina, ulei, praful de sare si captusim cu el o tava, asa ca sa ramana din el cat sa putem acoperi


tocatura. Punem peste aluat jumatate din tocatura, iar peste aceasta pestele impanat si peste el restul de tocatura. Mai stropim cu ulei, apoi acoperim marginile aluatului. Deasupra putem orna cu masline, felii de lamaie, verdeata tocata.

Related Posts:

  • Pasta de hering sarat500 gr hering sarat, 400 gr mere, 2 cepe, 150 gr ulei, 100 gr vin.Heringul se tine 12-24 ore in apa rece ca sa se desareze, i se scot oasele si pielea, apoi se da prin masina de tocat. Se amesteca cu merele rase, ceapa tocata… Read More
  • Pastravi in aspicPastravi, sare, otet, aspic de peste, vin rosu.Pastravul este un peste foarte sensibil si se tine permanent la gheat. Se curata, se spala, se pun sa fiarba foarte incet 3-6 minute, ca sa nu se faramiteze. Se adauga in apa 10 … Read More
  • Pasteta de peste1,5 kg de peste, 1 franzeluta, 500 gr peste pentru tocatura, 1 legatura patrunjel, sare, piper.Pentru aluat: 300 gr faina, 150 gr ulei, sareDupa ce am curatat si spalat pestele, il taiem in mai multe bucati, ii scoatem toate … Read More