ROgift.ro-magazin de cadouri

Peste umplut

1 kg peste, 5 cepe mari, 200 gr ulei, un varf cutit boia de ardei, 4 legaturi orez, sare, piper macinat, 2 legaturi patrunjel, 150 gr stafide, 300 gr ciuperci.
Curatam de solzi pestele. Il spalam, il despicam pe sira spinarii. Se scot afara intestinele, icrele sau laptii(daca exista), bronhiile(urechile) si osul amar. Se sareaza si se lasa sa stea pana se pregateste umplutura. Prajim intr-o tigaie ceapa tocata marunt, in ulei. Cand ceapa este prajita, adaugam un varf de cutit de boia de ardei,
orezul spalat si fiert pe jumatate, sare, piper macinat, patrunjel tocat marunt. Toate acestea le amestecam bine. Daca vrem mai putem adauga in


compozitia de mai sus, ciuperci taiate marunt si prajite in ulei sau o mana de stafide.