ROgift.ro-magazin de cadouri

Bors de fasole

300 gr fasole alba, 1 lingura pasta de tomate, 2 morcovi, 3 cepe, 1 legatura
marar, 1 legatura patrunjel, cimbru, leustean, sare, bors, 3 l apa, 100 gr ulei.
Fasolea se alege si se spala. Se pune la inmuiat in apa rece, din ajun. A doua zi se scurge apa si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce incepe sa clocoteasca se lasa sa fiarba 2 minute si se scurge apa. Se pune din nou la fiert cu apa clocotita. Se procedeaza asa de trei ori.
Ceapa si morcovii se curata si se taie marunt. Se calesc in ulei. Se adauga la fasole. Le lasam sa fiarba pana se inmoaie fasolea.


Apoi adaugam pasta de tomate , mararul, patrunjelul, cimbrul, tocate marunt. Potrivim de sare si acrim cu bors sau cu zeama de varza. Se serveste cald sau rece.