ROgift.ro-magazin de cadouri

Musaca de cartofi si dovlecei cu soia

Ingrediente: 6 cartofi, 2 pachete soia granule, 2 cepe, 1 morcov, 50 ml ulei, 1-2 linguri pasta tomate, 2 dovlecei, 1 legatura patrunjel, 1 lingurita boia dulce, sare, piper.
Preparare: speli cartofii si ii fierbi in coaja. Ii decojesti, ii tai rondele mai groase pe care le prajesti putin in ulei incins. Fierbi soia in apa clocotita cu sare timp de 20 de minute si le rastorni intr-o
strecuratoare. Cureti cepele, le tai marunt si le calesti in ulei incins. Adaugi morcovul trecut prin razatoarea mare, le lasi cateva minute sa-si ia gusturile, adaugi soia, potrivesti de sare si piper, torni si o ceasca de apa si fierbi totul inca 10 minute. La final pui bulionul si boiaua si mai dai compozitia in 2-3 clocote. Cureti si dovleceii de coaja, ii tai felii pe lungime si le prajesti in ulei incins. Ungi o tava cu putin ulei, asezi straturi de cartofi, dovlecei si soia si ai grija ca penultimul strat sa fie de cartofi, iar ultimul de dovlecei. Torni apa fierbinte pana la jumatatea compozitiei si dai tava la cuptor pentru 30 de minute. La final, presari verdeata peste musaca.