ROgift.ro-magazin de cadouri

Vinete grecesti

Vinete grecesti:Ingrediente: 4 vinete, 500 gr rosii, 200 ml ulei, 1 capatana de usturoi, 1 lamaie, 1 legatura patrunjel, sare, piper.
Preparare: vinetele se spala si se taie pe lung in felii de 1 cm grosime. Se oparesc, se sareaza si se
lasa la scurs cca. o ora. Se prajesc apoi in ulei pe ambele parti. In uleiul ramas dupa prajirea vinetelor se pun rosiile, curatate de pielita si taiate cubulete, usturoiul tocat, coaja de lamaie rasa, zeama de la jumatate de lamaie si jumatate din legatura de patrunjel, tocat marunt. Se potriveste de sare si piper si se fierbe cca. 20 minute. Se servesc vinetele cu sos si restul de patrunjel, tocat marunt, presarat pe deasupra.

Related Posts:

  • Mâncare de praz câteva fire de praz 2 cepe condimente ( foi de dafin, vegeta naturala etc.) bulion, ulei, sare masline Prazul se curata si se taie rondele, se pune la calit în putina apa cu ceapa tocata marunt, condimentele si putin bulio… Read More
  • Soia texturata Din soia texturata se pot pregati multe retete. Se fierbe soia 20-30 minute într-o supa (apa, vegeta naturala, sare, piper etc) si se pregateste în functie de textura pe care o are: " snitele: - dupa ce s-au fiert bucatile … Read More
  • Iahnie de naut " 500g naut " 2 cepe " sare, coriandru, ulei " vegeta naturala. Nautul se alege si se pune la înmuiat de cu seara, apoi se fierbe, se scurge si se condimenteaza cu coriandru (piper alb) dupa gust. Ceapa se pune la calit în… Read More
  • Oua batute cu rosii Este un preparat menit sa reduca excesul de energie "fierbinte" din organism, sa completeze lipsa de Yin, sa stimuleze secretia de sucuri gastrice si sa creasca apetitul (acolo unde este nevoie!...). Proprietatea sa de rela… Read More
  • Drob de soia " 250 g soia boabe " 250 g cartofi fierti în coaja " 1 capatâna de usturoi " frunze de patrunjel si telina " condimente Boabele de soia se pun la înmuiat 10 ore apoi se macina si se pune la fiert în apa cu sare. Dupa ce a … Read More