ROgift.ro-magazin de cadouri

Drob vegetarian

Ingrediente: 300 gr soia snitele, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura usturoi, 2 cepe potrivite, 100 ml ulei, 5 oua crude, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura marar, piper, condimente, sare, 2 felii franzela inmuiate in lapte, 6 oua fierte tari, iar pentru decor, masline verzi umplute cu gogosari, salata creata.
Preparare drob: fierbi 2 l de apa si cand da in clocot stingi focul, pui snitelele, adaugi condimente, piper, cimbru, acoperi vasul si lasi asa vreme de o ora. In acest timp, mai amesteci cu lingura de lemn. Dupa ce s-au inmuiat, le presezi bine de apa si le dai prin masina de tocat. Intr-o cratita rezistenta, incingi uleiul si calesti ceapa taiata marunt. Dupa ce s-a racit, o amesteci cu soia tocata, patrunjelul, mararul, ceapa si usturoiul verde, toate tocate marunt, painea scursa de lapte, piper si alte condimente. Adaugi apoi ouale crude si bine
 batute. Ungi cu ulei si tapetezi cu faina o forma de cozonac, pui jumatate din compozitia de drob, apoi asezi ouale fierte si restul compozitiei. Maslinele verzi, umplute cu gogosari, daca sunt prea sarate, le pui de seara in apa, la desarat, schimbandu-le apa mereu. Cu ele decorezi drobul, dupa imaginatie. Dai drobul la cuptor pentru 45-50 minute, iar dupa ce s-a racit, scoti drobul din forma si il asezi pe un platou alaturi de salata verde creata.