ROgift.ro-magazin de cadouri

Regimul vegetarian afecteaza sistemul imunitar?

A aparut si la noi in tara aceasta moda a vegetarianismului si din ce in ce mai multe persoane sunt dispuse sa-l adopte pentru avantajele pe care le aduce. Nutritionistii insa ne avertizeaza ca situatia nu este chiar atat de roza precum pare: lipsa proteinelor de origine alimentara scad capacitatea de aparare a organismului in fata infectiilor, lucru cu atat mai alarmant cu cat acum incepe perioada racelilor si a virozelor.
„Excesele nu fac bine organismului. Vegetarienii sunt vulnerabili în faţa tuturor bolilor, pentru că proteinele din carne ajută organismul să-şi creeze anticorpii de care acesta are nevoie în lupta cu microbii. Vegetarienii au probleme de concentrare, iar ideea că aceştia ar avea o capacitate de memorare mult mai mare este total


 eronată. Bineînţeles că şi legumele sau fructele conţin anumite proteine, dar acestea nu pot fi asimilate de corp decât cu ajutorul proteinelor din carne”, a declarat prof Gheorghe Mencinicopschi, directorul de la Institutul de Cercetări Alimentare, citat de gandul.ro.
Total neindicat in cazul femeilor gravide, regimul vegetarian, sustin nutritionistii, nu aduce suficiente principii nutritive fatului care s-ar putea naste cu malformatii mai mult sau mai putin grave. De asemenea, adoptarea acestui regim din copilarie duce la aparitia problemelor osteo-articulare si musculare in viata celui care il adopta.