ROgift.ro-magazin de cadouri

Drob de legume

Ingrediente: 500 gr legume( praz, morcov, conopida, ardei), 200 gr ciuperci, 200 gr boabe de grau, 2 catei de usturoi, ulei, 4 linguri margarina, 4-6 foi de varza alba, sare, piper.
Preparare: zdrobesti boabele de grau, le speli in mai multe ape si le lasi la inmuiat in 1/2 l apa clocotita timp de 30 de minute. Legumele, curatate, spalate si taiate felii subtiri le calesti in ulei
incins. Adaugi ciupercile si usturoiul, taiate felii si le mai fierbi cateva minute. Cand sunt gata, le iei de pe foc si le amesteci cu 4 linguri de margarina si graul scurs. Oparesti foile de varza si le cureti de cotoare. Intr-o forma de cozonac unsa cu ulei pui foile de varza, lasand capetele sa atarne pe afara. Torni compozitia de drob de legume si de grau si acoperi cu frunzele de varza care atarna. Dai drobul de legume la cuptor cam 20 de minute pana se rumeneste deasupra. Cad e gata, rastorni pe farfurie, tai drobul de legume felii si il servesti cu sos de rosii.