ROgift.ro-magazin de cadouri

Salata de spanac cu ciuperci

slata spanac cu ciuperci
Ingrediente
100 g spanac proaspat
200 g ciuperci (champignon, ghebe, hribi, bureti etc. dupa gust
2 fire ceapa verde
1/4 avocado
1 lingurita ulei de masline
1 lingurita sos de soia
2 lingurite mustar
1 lingura seminte coapte (de susan si/sau dovleac etc.)
piper negru proaspat macinat, sare, [optional] ardei iute pisat (dupa gust)


Mod de preparare
Spanacul se spala bine si se rup partile mai tari din codite (daca e nevoie). Ceapa verde se toaca marunt si avocado-ul se taie in cubulete mici [pentru rezultate mai bune, avocado-ul trebuie folosit cind are consistenta de unt lasat la temperatura camerei]. Intr-un castron mare, se combina spanacul cu toate ingredientele in afara de ciuperci, sare si piper; se amesteca bine. Ciupercile se spala cu cat mai putin apa, se taie in felii si se frig pe plita, pe gratar sau intr-o tigaie fara ulei, doar cu putin piper si sare, 5-8 minute pina incep sa lase zeama si sa se stranga, dupa care se pun imediat deasupra spanacului. Se amesteca din nou pana spanacul incepe sa se "ofileasca" si se serveste impreuna cu paine sau crutoane, langa o supa sau felul II (ajunge pentru 4 persoane). Se poate servi si ca aperitiv sau o masa mai usoara pentru 2-3 persoane.