ROgift.ro-magazin de cadouri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este in primul rand, un remediu natural pentru tuse, prin administrarea sa grabindu-se vindecarea afectiunilor respiratorii acute. Este apoi, un excelent indulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat si copiilor. Are un bogat continut in vitamina C, fiind recomandat in tratarea asteniilor si a starilor de stres.Diluat cu apa minerala, poate fi o excelenta bautura racoritoare si tonica, pentru o zi calduroasa de vara.Mugurii de brad se culeg la inceputul lunii iunie, din zone montane, nepoluate, atunci cand sunt foarte tineri, moi, de un verde deschis si au 3-4 cm.


Acest sirop se prepara primavara, cand mugurii de brad au lungimea de 3-4 cm si culoarea verde intensa. Mugurii, curatati de codite ( care au multa rasina) se spala de praf cu apa rece, se pun intr-un vas emailat suficient de mare si se toarna apa dublu cantitatii de muguri( la 1 kg muguri, 2 l apa rece). Se fierb


circa 1 ora, pana se inmoaie bine. Se lasa vasul la racit 24 ore, ca sa se extraga cat mai bine uleiurile aromatice si sarurile minerale. Lichidul se strecoara prin tifon dublu, presarand bine mugurii. La 1 l lichid se adauga 1,5 kg zahar si zeama de la 1/2 lamaie. Se continua ca la siropul de petale de trandafir. Este un sirop cu efect calmant contra tusei, recomandandu-se atat la copii cat si la adulti.

Related Posts:

  • Sirop de portocaleCantitati: 6 portocale mijlocii, zemoase, 1 kg coaja, 1 kg zahar.Preparare: Se rad de coaja cele 6 portocale cu o razuitoare metalica, pana la suprafata alba( numai coaja portocalei ce contine culoarea si aroma portocalei, pa… Read More
  • Sirop de petale de trandafirSe recolteaza trandafirii bine infloriti, intens colorati si parfumati. Se separa petalele.Cantitati: 200 g petale, 1 l apa, 1,5 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie.Preparare: La cele 200 g petale se adauga 1 l apa si se da in c… Read More
  • Sirop de inflorescenta de menta si frunze de mentaCantitati: 200-220 g inflorescente de menta proaspete si parfumate, 1,5 kg zahar, 1 l apa. Preparare: Se acopera florile cu 1 l apa si se dau in 2-3 clocote. Se lasa 24 ore la racit, timp in care se extrag aroma si culoa… Read More
  • Sirop de lamaieCantitati: coaja de la 1 kg lamaie, 1 kg zahar, zeama de la 1 lamaie.Preparare: Se rade printr-o rozatoare mica coaja galbena  de la 1 kg lamai si se freaca bine cu zaharul. Amestecul zahar- coaja se pune la fiert cu 1 l… Read More
  • Sirop de mureCantitati: 1 l suc de mure, 1 kg zahar, 1 lingurita zeama de lamaie. Preparare: Se strivesc cu mana intr-un castron murele bine coapte, de culoare negru- intens, cu pulpa moale. La 1 kg mure se poate adauga 1/4 l apa. Se stor… Read More