ROgift.ro-magazin de cadouri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este in primul rand, un remediu natural pentru tuse, prin administrarea sa grabindu-se vindecarea afectiunilor respiratorii acute. Este apoi, un excelent indulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat si copiilor. Are un bogat continut in vitamina C, fiind recomandat in tratarea asteniilor si a starilor de stres.Diluat cu apa minerala, poate fi o excelenta bautura racoritoare si tonica, pentru o zi calduroasa de vara.Mugurii de brad se culeg la inceputul lunii iunie, din zone montane, nepoluate, atunci cand sunt foarte tineri, moi, de un verde deschis si au 3-4 cm.


Acest sirop se prepara primavara, cand mugurii de brad au lungimea de 3-4 cm si culoarea verde intensa. Mugurii, curatati de codite ( care au multa rasina) se spala de praf cu apa rece, se pun intr-un vas emailat suficient de mare si se toarna apa dublu cantitatii de muguri( la 1 kg muguri, 2 l apa rece). Se fierb


circa 1 ora, pana se inmoaie bine. Se lasa vasul la racit 24 ore, ca sa se extraga cat mai bine uleiurile aromatice si sarurile minerale. Lichidul se strecoara prin tifon dublu, presarand bine mugurii. La 1 l lichid se adauga 1,5 kg zahar si zeama de la 1/2 lamaie. Se continua ca la siropul de petale de trandafir. Este un sirop cu efect calmant contra tusei, recomandandu-se atat la copii cat si la adulti.