ROgift.ro-magazin de cadouri

Ghiveci

6 cartofi, 3 dovlecei, 3 vinete, 6 cepe, 1 conopida mica, 1 mana de fasole verde, 1 mana de mazare boabe, 2 capatani usturoi, 8 rosii sau 3 linguri pasta de tomate, 8 ardei, 2 buc. patrunjel, 2 buc. telina, 2 buc. morcovi, 1/2 varza alba, 300 gr ulei, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, sare, piper.
Zarzavatul si legumele se curata, se spala, se taie bucati potrivite.Se sareaza, se aseaza intr-o cratita un rand de zarzavat si legumele amestecate cu verdeata tocata. Presaram piper.


Punem apoi un rand de rosii.Daca nu avem rosii turnam pasta de tomate amestecata cu putina apa.Deasupra turnam uleiul si dam cratita la cuptor la foc potrivit.Se lasa sa se scada apa, iar zarzavatul si legumele sa fie bine fierte si rumenite.Cand totul e gata, presaram deasupra verdeata tocata marunt.