ROgift.ro-magazin de cadouri

Ciorba de fasole cu tarhon

500 gr boabe de fasole,1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu,1 legatura de patrunjel,1 legatura tarhon,2 linguri de faina,3 linguri ulei,otet,sare,3 kg apa.
Fasolea se alege,se spala si se lasa in apa din ajun.Se fierbe in 3 ape,de fiecare data inlocuind apa in care au fiert,cu alta clocotind.In apa a 3-a se adauga bicarbonatul.Se scurge,se clateste cu apa calda si o punem in apa calda sa fiarba mai departe.Potrivim de sare.Cand fasolea este fiarta facem un rantas din faina si ulei.Intr-o tigaie incinsa punem 100 gr ulei la incins.Cand e fierbinte turnam 2 linguri de faina si amestecam cu lingura sa se infierbanta bine compozitia.


Cand faina este galbena,punem un varf de cutit de boia dulce de ardei (nelasand sa se rumeneasca).Stingem rantasul cu apa,amestecand intr-una sa nu se faca cocoloase.Turnam rantasul peste fasole.Adaugam ceapa taiata mereu.Cand fasolea este aproape fiarta punem sarea necesara, verdeata si tarhonul tocate marunt.Servim ciorba acrita cu otet.