ROgift.ro-magazin de cadouri

Ciorba de rosii

1 kg rosii sau 500 gr bulion,3 cepe,1 ceasca de orez,1 lingura zahar,150 gr ulei,1 legatura patrunjel,1 legatura marar,3 ardei,3 kg apa,sare,piper.
Se taie marunt ceapa si se pune sa fiarba in apa rece.Dupa cateva clocote se adauga rosiile sau bulionul.Rosiile se spala,se oparesc si se curata de pielita inainte de a se introduce in supa.Cand sunt bine fierte se scot cu strecuratoarea de supa,se trec prin sita,turnandu-se apoi in oala cu ciorba.Separat se inabusa orezul in ulei,se picura putina apa fierbinte si apoi se pune la fiert in 3 cescute de apa.
Cand orezul este aproape fiert si apa a scazut se toarna orezul in zeama de rosii strecurata si se fierbe bine.


Se adauga zaharul,sarea,ardeii trecuti prin masina de tocat carne.Se adauga piper dupa gust si verdeata tocata marunt.Se serveste cu cuburi de paine prajita in ulei.