ROgift.ro-magazin de cadouri

Sirop de portocale

Cantitati: 6 portocale mijlocii, zemoase, 1 kg coaja, 1 kg zahar.
Preparare: Se rad de coaja cele 6 portocale cu o razuitoare metalica, pana la suprafata alba( numai coaja portocalei ce contine culoarea si aroma portocalei, partea alba amareste). Se fierbe coaja rasa cu 1/2 l apa timp de 10 minute si se scurge zeama obtinuta. Se taie portocalele in doua, se stoarce bine zeama, se strecoara si se toarna peste zeama din coaja. La 1 l lichid se adauga 1 kg zahar, se fierb la foc iute 15-20 minute pana devine consistent, se da la o parte, se toarna cald in sticle care se astupa bine. La fel se prepara si siropul de mandarine.

Related Posts:

  • Sirop de inflorescenta de menta si frunze de mentaCantitati: 200-220 g inflorescente de menta proaspete si parfumate, 1,5 kg zahar, 1 l apa. Preparare: Se acopera florile cu 1 l apa si se dau in 2-3 clocote. Se lasa 24 ore la racit, timp in care se extrag aroma si culoa… Read More
  • Sirop de portocaleCantitati: 6 portocale mijlocii, zemoase, 1 kg coaja, 1 kg zahar.Preparare: Se rad de coaja cele 6 portocale cu o razuitoare metalica, pana la suprafata alba( numai coaja portocalei ce contine culoarea si aroma portocalei, pa… Read More
  • Sirop din muguri de bradSiropul din muguri de brad este in primul rand, un remediu natural pentru tuse, prin administrarea sa grabindu-se vindecarea afectiunilor respiratorii acute. Este apoi, un excelent indulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat … Read More
  • Sirop de petale de trandafirSe recolteaza trandafirii bine infloriti, intens colorati si parfumati. Se separa petalele.Cantitati: 200 g petale, 1 l apa, 1,5 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie.Preparare: La cele 200 g petale se adauga 1 l apa si se da in c… Read More
  • Sirop de mureCantitati: 1 l suc de mure, 1 kg zahar, 1 lingurita zeama de lamaie. Preparare: Se strivesc cu mana intr-un castron murele bine coapte, de culoare negru- intens, cu pulpa moale. La 1 kg mure se poate adauga 1/4 l apa. Se stor… Read More