ROgift.ro-magazin de cadouri

Clatite cu mere

Aluat: 500 gr faina, 100 gr apa, 200 gr ulei, un varf cutit de sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu.
Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus. Bicarbonatul se stinge cu ulei sau cu otet. Le coacem pe ambele parti in tigaie incinsa, unsa cu ulei.
Umplutura: 3 linguri zahar pudra, 1 kg mere, 1 lingurita scortisoara, 150 gr stafide, vin, gem de caise.
Curatam de coaja merele, le taiem in felii subtiri si le fierbem in vin cat sa le acopere. Adaugam zaharul. Dupa
ce sunt fierte le lasam sa se raceasca si punem scortisoara, stafidele si le amestecamm bine. Aceasta umplutura de mere o amestecam cu o lingurita de marmelada de caise. Din aceasta compozitie punem in fiecare clatita un


strat cat muchia unui cutit de gros,rulam ca un sul fiecare clatita. Le dam prin pesmet si le coacem rumen in ulei fierbinte. Le pudram cu zahar pudra.

Related Posts:

  • Clatite cu mereAluat: 500 gr faina, 100 gr apa, 200 gr ulei, un varf cutit de sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu.Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus. Bicarbonatul se stinge cu ulei sau cu otet. Le coacem pe ambele parti in t… Read More
  • Prajitura cu mac400  gr faina, 300 gr zahar pudra, 200 gr ulei, 3 plicuri  zahar vanilat, 1 lingurita bicarbonat de sodiu.Umplutura: 500 gr mac, 300 gr zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 150 gr stafide, 500 gr apa.Se freaca zaharul cu… Read More
  • Tarta cu fructe250 gr faina, 150 gr ulei, 100 gr zahar pudra, sare, fructe, de sezon, jeleu de fructe.Se face un aluat din faina, ulei, zahar, adaugandu-se un praf de sare. Se unge o forma rotunda cu ulei. Se aseaza coca pastrandu-se putina… Read More
  • Mere si pere coapte la cuptor500 gr mere,  500 gr pere, 20 gr (4 lingurite) zahar, coaja de la o lamaie.Merele si perele se spala bine, se scobesc putin cu o lingurita si se umple cu zahar amestecat cu coaja de lamaie rasa. Se aseaza intr-o cra… Read More
  • Baclava turceascaSe pot folosi  paste fainoase fara ou din  comert sau facem un aluat de strudel: 1 kg de faina, 500 gr ulei, 2 linguri otet, 1 lingurita sare, 2 pahare de apa calda, 1 lingurita bicarbonat de sodiu.Pentru sirop: 500… Read More