ROgift.ro-magazin de cadouri

Clatite cu mere

Aluat: 500 gr faina, 100 gr apa, 200 gr ulei, un varf cutit de sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu.
Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus. Bicarbonatul se stinge cu ulei sau cu otet. Le coacem pe ambele parti in tigaie incinsa, unsa cu ulei.
Umplutura: 3 linguri zahar pudra, 1 kg mere, 1 lingurita scortisoara, 150 gr stafide, vin, gem de caise.
Curatam de coaja merele, le taiem in felii subtiri si le fierbem in vin cat sa le acopere. Adaugam zaharul. Dupa
ce sunt fierte le lasam sa se raceasca si punem scortisoara, stafidele si le amestecamm bine. Aceasta umplutura de mere o amestecam cu o lingurita de marmelada de caise. Din aceasta compozitie punem in fiecare clatita un


strat cat muchia unui cutit de gros,rulam ca un sul fiecare clatita. Le dam prin pesmet si le coacem rumen in ulei fierbinte. Le pudram cu zahar pudra.