ROgift.ro-magazin de cadouri

Suc de agrise

Agrisele sunt considerate fructele-minune atunci cand ai nevoie de vitalitate. Au un puternic efect antioxidant si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Contin calciu, fosfor si vitamina B, iar ceaiul de agrise ajuta la calmarea durerilor menstruale. Aceste fructe sunt foarte eficiente si in combaterea caderii parului. Fierbe-le in ulei de nuca de cocos, apoi maseaza-ti scalpul cu solutia obtinuta. Pentru fi tonica toata ziua, prepara-ti dimineata un suc din agrise cu miere.Agrisele sunt binecunoscute pentru puternicul lor efect antioxidant si beneficiile pe care le au asupra sistemului imunitar. Pot fi considerate fructele minune pentru reacapatarea vitalitatii organismului si intineririi sale. Pot trata cu succes afectiunile respiratorii, iar nutrientii continuti ajuta la absorbtia vitaminelor, mineralelor si proteinelor din hrana zilnica. Pot fi considerate medicament pentru ficat, avand si importante influente
asupra activitatii cardiovasculare, informeaza diethealthclub.com.O cura cu agrise influenteaza si puterea de concentrare, dar este si regimul perfect pentru femei, cu importante beneficii asupra fertilitatii si protejarii intregului aparat reproducator. Agrisele contin calciu, fosfor si complexul de vitamine B, iar un suc din agrise cu miere poate fi un bun remediu pentru raceala, tonicul perfect pentru zilele in care esti obosit si lipsit de energie. Pentru ca este si un remediu impotriva afectiunilor oculare, poti cere medicului tau specialist regimul potrivit pe baza de agrise, pentru imbunatatirea vederii. Este ceaiul perfect pentru diabetici, pentru ca ajuta la normalizarea valorii glicemiei, stimuland secretia de insulina. Favorizeaza formarea globulelor rosii si o cura de agrise se recomanda si pentru


intarirea unghiilor si a dintilor sensibili. Pot fi consumate fie uscate fie proaspete si sunt un ajutor de nadejde pentru tratarea infectiilor urechii sau a ranilor externe.
Cantitati: 5 kg agrise, 1 l/4 kg zahar.
Preparare: Fructele se culeg, se spala, se curata si se trec prin masina de tocat carne sau prin zdrobitor. Se pun intr-un vas emailat, se adauga apa fierbinte (0,2 l la 1 kg fructe), se amesteca si se pune la foc moale pana ajunge la 60` C. Se mentine la aceasta temperatura timp de 30 minute, dupa care se pune la presa sau se scoate sucul cu ajutorul unui saculet de panza prin presare usoara, alternanta cu timp de scurgere libera. Sucul astfel obtinut se toarna in sticle si se pasteurizeaza, sticlele de 0,5 l timp de 20 minute, iar cele de 1 l timp de 30 minute. Dupa ce s-au racit, sticlele se parafineaza sau se smolesc si se pastreaza la rece si intuneric, in pivnite.
Sucul de agrise este bogat in pectine, saruri minerale in special potasiu si cupru. Datorita aciditatii ridicate, amestecat cu sucuri de pere, cirese, rezulta un suc placut la gust, fin si aromat. Aciditatea mare a sucului de agrise se poate diminua adaugandu-i sirop de zahar (250 g zahar la 1 l apa). El este recomandat in boli de inima, arteoscleroza, obezitate, hipertensiune.