ROgift.ro-magazin de cadouri

Supa de chimen

3 kg apa,2 morcovi ,1 buc patrunjel,2 cepe,1 legatura patrunjel,100 gr gulii,2 linguri faina,3 linguri ulei, 1 lingurita chimen, 1 franzela,sare.
Curatam,spalam morcovii,patrunjelul,ceapa si guliile. Le fierbem in apa cu sare.Cand sunt fierte facem un rantas din faina si ulei; intr-o tigaie incinsa punem 100 gr ulei la incins.Cand e fiebinte turnam 2 linguri faina si amestecam cu lingura ca sa se infierbanta bine compozitia.
De culoarea fainei depiunde aspectul sosului.Cand este galbuie faina, stingem rantasul cu apa,amestecand mereu cu lingura.Putem adauga la faina(cand s-a ingalbenit)un varf de cutit de boia dulce de ardei,pt a-i da o culoare placuta,nelasand sa se rumeneasca.


Punem rantasul in supa,scoatem zarzavaturile si le taiem marunt.Le punem din nou in supa.Adaugam chimenul si mai lasam sa fiarba 10 minute.Se serveste cu cuburi de franzela prajite in ulei.