ROgift.ro-magazin de cadouri

Sirop de caise

Cantitati: 1 kg caise, 1 1/1 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie, se pune la fiert 1 kg caise spalate si bine coapte cu 1 l apa.
Preparare: Se pot utiliza la fiert si cojile de la caisele curatate pentru dulceata, marind putin cantitatea de apa. Se fierb o jumatate de ora. Dupa ce s-au racorit se scurge zeama printr-un tifon, se lasa sa se limpezeasca si se mai trece o data printr-o sita peste care s-a pus un strat subtire de vata. Pentru fiecare litru de zeama se
adauga 11/4 kg zahar si zeama de la o jumatate de lamaie. Se leaga bine prin fierbere, se toarna fierbinte in borcane sau sticle cu gura larga. Se


utilizeaza la pregatirea tartelor de fructe. La fel se poate prepara si un sirop de piersici, in special din soiurile de toamna foarte parfumate si colorate roscat.