ROgift.ro-magazin de cadouri

Marinata de crap

1 kg crap, 150 gr ulei, 2 buc. morcov, 3 cepe, 1 telina, 1 postarnac, 50 gr bulion, 100 gr otet, 1 lingura faina , sare, 3 foi de dafin, cimbru, 1 lamaie.
Crapul se curata, se spala si se taie in bucati care se sareaza si se prajesc in ulei bine incins. Pentru marinata pestele se rumeneste doar, deoarece mai fierbe in sosul marinat.
In uleiul ramas de la peste se prajesc impreuna ceapa taiata felii, morcovul, telina si postarnacul taiate de asemenea in felii.
Se adauga la prajit o lingura de faina. Se stinge cu otet, bulion si putina boia, adaugand si vin dupa nevoie. Se lasa sa fiarba 30 de minute. Se potriveste de sare si de otet (marinata trebuie sa fie acrisoara), apoi se strecoara.
Feliile prajite de crap se pun intr-o tava, turnand peste ele sosul preparat. Se mai adauga foile de dafin, cimbrul si se lasa sa dea o data in fiert. Se serveste aranjata pe un platou cu felii de lamaie, iar deasupra cu frunze de patrunjel, masline.

Related Posts:

  • Mancare de cartofi1 kg cartofi,4 cepe,6 rosii sau 2 linguri pasta de tomate(bulion),2 legaturi patrunjel,2 legaturi marar,1 legatura leustean,4 ardei,200 gr ulei,piper.Ceapa se taie marunt si se inabuse in ulei.Se toarna apa si se lasa sa fiar… Read More
  • Ghiveci6 cartofi, 3 dovlecei, 3 vinete, 6 cepe, 1 conopida mica, 1 mana de fasole verde, 1 mana de mazare boabe, 2 capatani usturoi, 8 rosii sau 3 linguri pasta de tomate, 8 ardei, 2 buc. patrunjel, 2 buc. telina, 2 buc. morcovi, 1/… Read More
  • Bors de sfecla3 sfecle, 3 cartofi, 3 cepe, 3 legaturi patrunjel, 1 lingurita cimbru, sare.Sfecla se curata, se spala, se taie firi subtiri.Se pune sare si se lasa sa stea 10 minute ca sa lase zeama. Se stoarce, se pune la fiert. Cand sunt … Read More
  • Marinata de crap1 kg crap, 150 gr ulei, 2 buc. morcov, 3 cepe, 1 telina, 1 postarnac, 50 gr bulion, 100 gr otet, 1 lingura faina , sare, 3 foi de dafin, cimbru, 1 lamaie. Crapul se curata, se spala si se taie in bucati care se sareaza si se … Read More
  • Mancare de gulii4 gulii mai mici sau doua gulii potrivit de mari,250 gr de ulei,50 gr zahar,4 cepe,4 rosii sau doua linguri pasta de tomate,sare,3 linguri apa.Guliile se curata,se spala, se taie felii si se prajesc in ulei.Se scot si in acel… Read More