ROgift.ro-magazin de cadouri

Marinata de crap

1 kg crap, 150 gr ulei, 2 buc. morcov, 3 cepe, 1 telina, 1 postarnac, 50 gr bulion, 100 gr otet, 1 lingura faina , sare, 3 foi de dafin, cimbru, 1 lamaie.
Crapul se curata, se spala si se taie in bucati care se sareaza si se prajesc in ulei bine incins. Pentru marinata pestele se rumeneste doar, deoarece mai fierbe in sosul marinat.
In uleiul ramas de la peste se prajesc impreuna ceapa taiata felii, morcovul, telina si postarnacul taiate de asemenea in felii.
Se adauga la prajit o lingura de faina. Se stinge cu otet, bulion si putina boia, adaugand si vin dupa nevoie. Se lasa sa fiarba 30 de minute. Se potriveste de sare si de otet (marinata trebuie sa fie acrisoara), apoi se strecoara.
Feliile prajite de crap se pun intr-o tava, turnand peste ele sosul preparat. Se mai adauga foile de dafin, cimbrul si se lasa sa dea o data in fiert. Se serveste aranjata pe un platou cu felii de lamaie, iar deasupra cu frunze de patrunjel, masline.