ROgift.ro-magazin de cadouri

Baclava turceasca

Se pot folosi  paste fainoase fara ou din  comert sau facem un aluat de strudel: 1 kg de faina, 500 gr ulei, 2 linguri otet, 1 lingurita sare, 2 pahare de apa calda, 1 lingurita bicarbonat de sodiu.
Pentru sirop: 500 gr zahar, 300 gr apa, 4 plicuri zahar vanilat.
Umplutura: 300 gr nuca macinata, 500 gr zahar pudra, scortisoara, 250 gr stafide.
Foaia de strudel se lucreaza numai la cald. Se amesteca faina cu ulei, otet, sare, apa calda. Se obtine o coca care se bate bine 15 minute A poi se acopera cu un vas cald si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Se imparte coca in trei bucati. Intindem cat se poate mai subtiri (8-10). Ungem o tava cu ulei, punem 3 foi una peste alta stropite cu ulei, apoi punem umplutura de nuci ( nucile le amestecam cu zaharul pudra,


scortisoara pisata si stafide), apoi alte 5-6 foi stropite fiecare cu ulei. Din noi umplutura si deasupra foi. Le coacem la foc potrivit. Cand este aproape gata punem peste foi siropul de zahar, lasand sa se coaca cat trebuie.