ROgift.ro-magazin de cadouri

Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci:Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 1/2 kg ciuperci, 2 cepe, 1 morcov, 4 linguri ulei, 50 gr margarina, 3 linguri bulion, marar, patrunjel, sare, piper.
Preparare: cureti cartofii, ii fierbi si prepari un piure moale de cartofi cu margarina, sare si piper.
Cureti ceapa si morcovul, le dai pe razatoare si le calesti in ulei incins. Adaugi ciupercile taiate marunt, acoperi cu apa si le fierbi. Cand a scazut apa le lasi sa se raceasca si le treci prin masina de tocat. Adaugi bulionul, verdeata tocata marunt si potrivesti de sare si piper. Ungi cu margarina o forma si asezi in straturi alternativ: un strat de cartofi, unul de ciuperci. Repeti operatia de cateva ori, terminand cu stratul de cartofi. Deasupra pui 1 lingura de bulion dizolvata intr-o ceasca de apa si verdeata tocata marunt. Lasi la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute. Poti prepara musacaua si cu cartofi fierti in coaja, curatati si taiati rondele.

Related Posts:

  • Conopida cu maioneza Conopida cu maioneza Se ia conopida si se desface buchetele care se fierb cu putina sare de mare. Dupa ce au fiert, se scot si se scurg si se zdrobesc cu furculita (sau pot ramâne întregi, dup bunul palc), si se amesteca cu… Read More
  • Tocanita de dovlecei Tocanita de dovlecei " 1 kg dovlecei " 2 cepe " 1 rosie sau 3 linguri de bulion " vegeta naturala, sare, ulei " pasta de ardei sau 1 ardei Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune la calit împreuna cu vegeta naturala, … Read More
  • Conopida în sos picant Conopida în sos picant  " 1 conopida mare " 2 cepe " sare, bulion " cimbru, foi de dafin " vegeta naturala, ulei " pasta de ardei sau 1 ardei Conopida se desface buchetele si se fierb cu putina sare, apoi se scot si … Read More
  • Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci " 1 kg ciuperci " 2 cepe " 250 g orez " vegeta naturala " pasta de ardei sau 1 ardei " sare, ulei, patrunjel verde, bulion Se curata ceapa si se toaca marunt; se pune la calit în apa cu vegeta natu… Read More
  • Pasta de dovlecei Dovelceii se coc la cuptor ca si vinetele, apoi se curata de coaja, se lasa la scurs si se toaca. Se mixeaza cu maioneza de pufuleti si se adauga dare dupa gust si usturoi pisat. În aceasta pasta se mai poate adauga ceapa … Read More