ROgift.ro-magazin de cadouri

Necesitatea purificării organismului

Atât timp cât există reziduuri toxic în organismul nostru, o mare cantitate de energie este cheltuită pentru eliminarea lor. La începutul purificării pot apărea unle efecte scundare, cum ar fi balonarea sau aparentele stări de răceală. Este foarte important să nu faceţi nimic pentru a opri aceste procese de eliminare. Acestea nu sunt însă, în realitate, decât semnele unei purificări rapide şi considerabile a fiinţei noaste.
O parte din toxine sunt acumulate în membrane, în mucoase şi în ţesuturi. Eliminarea lor se face prin gât şi nas, ceea ce ne poate da starea de răceală. Fructele au tendinţa să răscoleacă şi să măture toxinele din ţesuturi.

Trebuie să ne amintim că ori de câte ori ne schimbăm obiceiurile alimentare, corpul este tulburat, încercând să se adapteze.Aceste disconforturi potenţiale pot fi evitate sau măcar diminuate. Trebuie să fim conştienţi că eliminarea totală a toxinelor poate dura luni sau chiar ani, din moent ce şi acumularea lor a ţinut 20-30 de ani. Disconfotul apărut la început arată cât de mare nevoie are corpul nostru de purificare. Est oricum mai bine să ne confruntăm ACUM cu disconforturi minore, decât mai târziu, când s-ar sparge toate în capul nostru, distrugându-ne cu totul. Trebuie să înţelegem că acest program durează o viaţă. Cel mai înţelept este să realizăm o trecere gradată şi lentă, de la modul de viaţă pe care l-am avut până acum, la aplicarea conştientă a principiilor din acest material şi în niciun caz cu o viteză zdrobitoare.
Organismul, având la dispoziţie o atât de mare cantitate de energie nouă, încearcă să elimine brusc toxinele acumulate de ani de zile. Când organismul nostru sesizează că are această energie la dispoziţie permanent, va elimina regulat toate toxinele şi disconfortul iniţial dispare. În nici un caz NU trebuie să ne întoarcem la vechile obiceiuri alimentare (consumul de carne etc.). Eforturile sunt oricum în interesul nostru şi cu siguranţă că rezultatele ne vor depăşi orice aşteptări.
Să dăm printr-o purificare permanentă şansa organismului nostru să funcţioneze la cel mai ridicat nivel posibil, neîmpiedicat de toxine, supragreuate sau boală. Corpul nostru vrea să strălucească! Avem oricând la îndemână uneltele necesare.
Trebuie să ne asigurăm raţia de acizi organici de provenienţă naturală (malic, tartric, citric) pentru că aceştia au în interiorul organismului o reacţie alcalină. Este cunoscut că băuturile acre plac foarte mult copiilor. Se cuvine să nu pierdem din vedere că un sânge înseamnă întotdeauna, mai devreme sau mai târziu, boală gravă, iar un sânge alcalin înseamnă întotdeauna sănătate. În acest scop, dimineaţa la sculare, putem lua 2 lunguriţe de oţet din mere şi miere de albine, diluate într-un pahar cu apă. Îl putem bea încet, în timp ce ne îmbrăcăm.
„Toate bolile se nasc la umbră şi toate se vindecă la soare.”
proverb napolitan
Expunerea completă a corpului gol la aer curat şi la soare sunt şi ele foarte importante pentru desfăşurarea normală a ciclurilor corpului. Soarele ajută la purificarea organismului prin deschiderea porilor pielii.
Nu se recomandă soluţiile de bronzat şi cremele. Este mult mai bine să vă creaţi singur toleranţa la soare (prin alimentaţie şi practici yoghine). Cremele inhibă şi activitatea glandelor secretoare de uleiuri care menţin pielea suplă şi catifelată.
Încă din cele mai vechi timpuri se ştie de pildă că soarele este cel mai simplu şi mai eficient mijloc de purificare a apei. Recent ştiinţa a descoperit şi ea acest lucru. În urma mai multor experimente, un grup de cercetători din Tel Aviv a observat că ponderea în substanţe toxice ditr-o probă de apă a scăzut până la un nivel neglijabil după ce ea a fost supusă unor radiaţii solare intense. Probele de apă conţineau amoniac, pesticide, ierbicide şi halo-carbonaţi. Prima staţie de purificare a apei prin acest mijloc a fost deja construită la Haifa şi este alcătuită din câteva rezervoare din sticlă foarte mari în care apa este supusă acţiunii purificatoare a razelor solare timp de 12 ore, după care este livrată consumatorilor.
Razele soarelui omoară microbii, inclusiv bacilul Koch. Ele au un efect de stimulare a proceselor fiziologice vitale din organism. Chiar după o expunere scurtă la soare creşte metabolismul şi, odată cu acesta, numărul globulelor roşii şi nivelul hemoglobinei, se accelerează respiraţia, circulaţia sângelui se intensifică, provocând dilatarea vaselor capilare din piele, creşte pofta de mâncare, se ameliorează somnul şi se îmbunătăţeşte sensibil starea generală.
Soarele purifică totodată şi apa conţinută în organismul nostru: astfel se explică în mare parte virtuţile extraordinare pe care le are expunerea la soare.
Bibliografie:
Catrina, Nicolae, Din tainele alimentaţiei lacto-vegetariene, Editura Shakti, Iaşi, 1994, pp. 40-43.