ROgift.ro-magazin de cadouri

Clatite de post

· 100 g faina
· 100 ml apa minerala
· 50 g ulei
· 25 g zahar
· 10 g sare


Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie, care sa nu lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu ulei. La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac mai groase. Ca desert, se pot umple cu magiun sau dulceata. Ca aperitiv, se pot umple cu varza, urzici, spanac etc.

Related Posts:

  • Pasta de mazare " 1 kg. mazare " 2 cepe " vegeta naturala, sare, ulei " pasta de ardei sau 1 ardei Mazarea se fierbe si se da prin masina de tocat. Ceapa tocata marunt se caleste în apa cu vegeta naturala, bulion si ardeiul tocat marunt. … Read More
  • Iahnie de linte Lintea se pune la fiert, iar spuma care se formeaza se ia cu spumiera. Ceapa se caleste cu vegeta naturala, bulion si un ardei tocat marunt si apoi se adauga apa si se fierbe pâna când ceapa este fiarta si apa a scazut form… Read More
  • Fasole verde scazuta " fasole verde cruda sau 1 borcan de fasole conservata " 2 cepe, usturoi " 1 rosie sau 3 linguri bulion " vegeta naturala, sare, ulei " verdeata , 1 ardei Ceapa se curata si se toaca marunt. Fasolea se curata si se spala.… Read More
  • Mâncare de praz câteva fire de praz 2 cepe condimente ( foi de dafin, vegeta naturala etc.) bulion, ulei, sare masline Prazul se curata si se taie rondele, se pune la calit în putina apa cu ceapa tocata marunt, condimentele si putin bulio… Read More
  • Iahnie de naut " 500g naut " 2 cepe " sare, coriandru, ulei " vegeta naturala. Nautul se alege si se pune la înmuiat de cu seara, apoi se fierbe, se scurge si se condimenteaza cu coriandru (piper alb) dupa gust. Ceapa se pune la calit în… Read More