ROgift.ro-magazin de cadouri

Musaca de macaroane cu ciuperci

· 500 g macaroane sau taitei lati
· 1 lingura de ulei
· 200 g mazare
· 2 morcovi potriviti
· 500 g ciuperci
· 1 ceapa mare
· 5 catei de usturoi
· 1 ceasca de ulei
· 0,5 kg rosii decojite si taiate marunt
· sare, piper
· busuioc taiat marunt si cimbru
· 9 linguri de margarina
· 11 linguri de faina
· 8-9 cesti de apa
· 8-10 masline fara samburi
· 4 linguri de marar si patrunjel tocat

Se fierb macaroanele in apa cu sare si 1 lingura de ulei, timp de 8 minute. Se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se fierbe de asemenea mazarea timp de 6 minute in apa cu sare si se strecoara. Se spala si se taie marunt morcovul, ciupercile, cepa, usturoiul si se calesc in ulei. Se adauga rosiile, sarea, piperul, cimbrul si busuiocul. Se fierb pana raman numai cu uleiul. Sosul besamel se pregateste astfel: in margarina topita se pune faina, se amesteca continuu pana capata culoare aurie. Se adauga cu mare grija apa (cate putina) si se amesteca cu telul. Cand este gata se ia de pe foc si se adauga sarea si patrunjelul. Se tapeteaza cu ulei o forma mare si se pune un strat subtire de sos besame, apoi in straturi alternative macaroane si sos de ciuperci, presarand deasupra sosului de ciuperci, de fiecare data, putina mazare, si din nou crema besamel. Se repeta operatia de 4-5 ori, astfel incat sa se astearna deasupra un strat mai gros de crema besamel, peste care se presara maslinele.
Se da la cuptor incins 25-30 minute. 

Related Posts:

  • Cartofi dietetici 1 kg. cartofi 1 legatura ceapa verde 2 linguri ulei   Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari si se pun la fiert, dar na nu fiarba prea tare. Dupa ce au fiert se scurg si se presara ceapa verde ta… Read More
  • Ardei umpluti " 2 cepe " 2 morcovi " 1 telina " vegeta naturala " 500 g orez " 2 linguri faina de mei " aprox. 1 kg ardei Ceapa se toaca marunt, morcovii si telina se dau prin razatoare. Se calesc toate în putina apa cu vegeta naturala.… Read More
  • Orez cu rosii la cuptor Pentru 5 persoane: · 1 kg rosii bine coapte · 1 capatana usturoi · 1 ceasca ulei · 1 kg orez · 3 ardei taiati solzisori · 1 legatura patrunjel fin tocat · 1 kg de masline negre taiate felii (facultativ) Se indeparteaza coa… Read More
  • Tocanita de rosii Tocanita de rosii:Ingrediente: 1 kg rosii, 2 catei de usturoi, 1 ceapa mare, 2 linguri ulei, marar, condimente dupa gust. Preparare: iei o craticioara si pui la calit usturoiul si ceapa tocata marunt. Cand acestea sunt cali… Read More
  • Legume a la Venetia Legume a la Venetia:Ingrediente: 2 dovlecei taiati felii subtiri, 4 rosii taiate felii subtiri, 4 cartofi de marime medie curatati si taiati felii subtiri, 2 capatani de usturoi, 3 linguri ulei masline, 2 linguri frunze bus… Read More