ROgift.ro-magazin de cadouri

Pastrav in abur

Conform conceptiei chinezilor, pastravul este un echivalent al crapului chinezesc. Acesta din urma reprezinta unul dintre cele mai indragite feluri de mancare, fiind si foarte usor de gasit prin milioanele de iazuri, balti si plantatii de orez din China - deci, foarte ieftin.
Atat crapul, cat si pastravul au aceleasi proprietati terapeutice, superioare - de pilda - fripturii de somon. Se stie despre carnea de pastrav si de crap ca poate ajuta la tratarea edemelor, a hepatitei, a tusei, cat si a lipsei de lapte la proaspetele mame; mai trateaza si durerile de cap, reumatismul, anorexia (lipsa apetitului), dizenteria, hemoragia anala, ulceratiile si blocajele urinare. Ceea ce este important pentru preparatul de mai jos este ca pestele sa fie proaspat, adica necongelat.

Se ia un pastrav proaspat, se spala si se curata de solzi, apoi se asaza intr-un vas de ceramica de marime potrivita pentru a fi introdus in alt vas cu apa, in vederea unei fierberi tip Bain-Marie. Daca pastravul este prea mare, taiati-l in doua.
Se toaca marunt 4 felii de ghimber si se unge pestele cu ceea ce rezulta. Se pune castronul cu peste in vasul cu apa clocotita si se acopera, lasand sa fiarba pe foc mediu, timp de 15 minute.
Se stinge focul si se scoate vasul cu peste, se scurge orice urma de lichid si se garniseste cu cilantro (un fel de patrunjel-frunze, foarte puternic aromat, folosit adesea in Orient), 3 bulbi de hasma tocati, 2 lingurite de sos de soia si putina sare si piper, dupa gust. Inainte de a fi servit, se toarna peste peste o lingura

Related Posts:

  • Calamar cu ghimber Despre calamari, chinezii stiu ca sunt foarte buni pentru a "hrani" creierul si sangele; intaresc functia stomacului si a splinei. Preparatul descris aici este deosebit de util femeilor care sufera de amenoree (oprirea anor… Read More
  • Rechin Gatita cu usturoi si ghimber, carnea de rechin are calitatea de a hrani sangele si de a asigura o buna circulatie a energiei vitale prin corp. Ghimbirul are un cunoscut efect de incalzire, disipand energia rece aflata in ex… Read More
  • Gogosele din albus de ou si cascaval Ingrediente: 150 gr cascaval ras, 3 albusuri, zeama de lamaie, 1 1/2 lingurita de pesmet, sare, ulei. Preparare: se bat albusurile pana devin spuma, se adauga sare si zeama de lamaie. Apoi se adauga cascaval ras si se amest… Read More
  • Pastrav in abur Conform conceptiei chinezilor, pastravul este un echivalent al crapului chinezesc. Acesta din urma reprezinta unul dintre cele mai indragite feluri de mancare, fiind si foarte usor de gasit prin milioanele de iazuri, balti … Read More
  • Creveti cu salata verde Dintre toate produsele marilor, crevetii reprezinta subiectul cel mai atent tratat de chinezi. Aceste mici vietati au o capacitate de reproducere uluitoare si de aceea sunt consumate in cantitati mari de multi chinezi care … Read More