ROgift.ro-magazin de cadouri

Rechin

Gatita cu usturoi si ghimber, carnea de rechin are calitatea de a hrani sangele si de a asigura o buna circulatie a energiei vitale prin corp. Ghimbirul are un cunoscut efect de incalzire, disipand energia rece aflata in exces in organism.
Preparatul descris mai jos poate invigora functia gastrica, stimuland secretarea sucurilor gastrice si, astfel, alungand durerile de stomac, problemele digestive - inclusiv meteorismul (gazele) si balonarile abdominale. Carnea de rechin nu numai ca stimuleaza apetitul, dar - conform celor mai recente dovezi stiintifice - constituie un excelent factor de prevenire a cancerului.
Se pune o lingura de ulei de gatit la incins intr-o tigaie; apoi, se pun 3 catei de usturoi si 3 felii de ghimber proaspat, amestecand bine timp de un minut. Se adauga si 300g carne de rechin (taiata felii), 2 lingurite de vin alb si o jumatate de lingurita de zahar. Se amesteca, pe foc mediu si, apoi, se mai adauga 4 linguri apa, lasand sa stea pe foc inca 2 minute. Cand totul este gata, se mai pune si sare, dupa gust, si preparatul poate fi servit.